Followers

Advert

Friday, 27 August 2010

Pertama kali ziarah Adib tanpa abah

Alhamdulillah..syukur padaMu ya Allah kerana memudahkan jalan..Perjalanan dari Kesuma Lakes ke UiTM Lendu sangat mencabar bagi mama yg terpaksa memandu sendirian tanpa abah utk pegi melawat anak sulung mama yg dah lbh kurang 3 minggu x dapat balik. Berdebornya sepanjang perjalanan Allah je yg tau. Bagi orang lain apalah sangat takat ke situ, tp bagi mama yg x penah drive sorang2 ke situ amatlah mencabar minda dan emosi. Ini kerana masa abah ada dulu mama bagus punya lelap kat sebelah..selalu temankan abah separuh jalan jek..
Acelly..mama plan nk tido hotel sbb takut nk drive balik memalam, tp sebab rupanya pekan Alor Gajah tu teramatlah ciputnya, hotel budget pun xda. Before that puas dah surf tenet carik tp hotel suma penuh coz ujung minggu. So plan asal nk gamble tu x jadik. Maka meredahlah mama kegelapan highway, masa kuar tol Simpang Ampat mama nk nangis dah..gelapnya. Upanya x macham UK yg highwaynya terang benderang sepanjang jalan..lampu jalan cuma ada kat bandar2 cam Seremban upanya. Tapi tu ar..dalam pada kechut2 tu mama racing jugak ngn hadlaju 120km. Takut kalo kene langgo kalo pelan kang org xleh nk agak sbb mana de owang bawak pelan kat hway. (alasan semata2!!)
Pahtu..cadang nk kuar kat Seremban telah digagalkan oleh Aiman coz dia kata abah selalu kuar kat Nilai. Sesat sikit tensen jugak sbb memalam. Aiman x keesaah..
Alhamdulillah..selamat suda pagi ni bsahur kat umah.
Yang penting mama dapat jupa anak bujang yg jerawatnya makin banyak, kalo ada kat umah mmg mama buat facial untuk Adib. Rasa nk picit2 jerawat yg diternak tu.
Tiga minggu x dapat balik, tambahan posa Adib nampak kurus jinjang.
Belek2 rambut anak bujang mama..lerrr..ada uban? susah sangat ker bang adib belajo nih sampai tumbuh uban? Lawan tokey ler pulak anak bujang mama nih. Sama2 ada uban lak ngn mama dan abah. hadodo..
Mama bukan larat pun sbnrnya nk masak dulu sebelum datang, tp rupanya, naluri ibu ini membatasi segalanya walau masak simple jer mama berjaya ke dapur masakkan bekal utk sahur dia.
Bimbang minggu depan mama x dapat amik abang coz hari keje, bimbang balik sekolah mama melepet seperti selalu, maka beg2 pakaian dan barang2 yg plan nk bwk balik dah siap2 mama angkut, so next week abang balik by bus aje.
Wohoho..x sabar nak tunggu Adib balik, coz anak mama sorang ni rajin sikit ngemas umah. Kotak2 dari Birm masih lom siap buka suma..sedang nk raya nih, umah masih cam gudang simpanan barang, ada lagi separuh bilik lom berbuka agi. So welcome bang Adib, he3..
Haih..lambatnya ari Jumaat depan..

4 comments:

  1. hahahahahaha
    alor gajah tu macam pekan koboi
    tempat den belajar dlu tu
    Uitm Lendu

    P/S : Lagi Sekali Entry Aku Berkisar Tentang Kenapa Aku Meminati Filem Tamil Dan Bollywood!

    P/S : Kepada Sesiapa Yang Ingin Mengiklankan Product Anda Di Blog Saya Sila Click Entry Ini Berkenaan Ruang Iklan Di H.P.B Blog

    ReplyDelete
  2. betuah cikgu dapat anak yg rajin lagu tu ye..dapat juga ringankan bebanan kat umah tu kan...
    sebonarnya nak lepas kan rindu tu yg bebenornya ..kan3..cikgu..hee

    ReplyDelete
  3. Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

    (a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
    (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
    (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
    (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
    (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

    FAKEH KHALIFAH SAKA

    ReplyDelete