Followers

Advert

Tuesday, 25 May 2010

Sekolah Malaysia Birmingham
Catatan kenangan buat anak2 SMB yang akan kutinggalkan. Sepatutnya ada 9 orang. Akmal x datang today. So xda gambar kenang2an ngn dia. Ni aktiviti ujung minggu I kat sini, mengajar P.Islam kepada anak2 melayu yang tinggal di sini. Sukatan pelajaran ikut KPM. Semuanya sama seperti di Mesia, cuma sedikit perbezaannya iaitu :
1. Jumlah murid yg sikit, so dapatlah tumpuan diberikan sepenuhnya.

2. Lokasi kelas, kami jalankannya di masjid bagi sesi ini kerana bangunan yg dijadikan kelas sebelum ni sedang diubahsuai.

Keistimewaan SMB padaku ialah kesungguhan anak2 menghadirinya. Walau kelas yg dijalankan tidak selesa seperti kelas2 mereka di Mesia, but kesungguhan 9 orang ini selalu buat naluri dan semangat membantu mereka menyala2. Sejak datang Birm ini aktiviti ujung mingguku. So perkembangan anak2 yg dari awal bersamaku dapat dilihat. X akan kulupa Noni, anak kak Ina abg Wahab, ptama kali mengajar dia, suara langsung tak keluar, sangat pemalu, lebih2 lagi Noni x lancar berbahasa melayu. Tapi hari ini, Noni dah boleh membaca walau merangkak2. Dah dengar suaranya..sangat manis untuk jd memori bila kutinggalkan bumi permaisuri ni.

Sebenarnya terlau banyak pengalaman bersama mereka, but harapanku, 3 keping gambar ini mampu menceritakan segalanya.

p/s : chekgu pun semmmpoooi aje kaaan..x spt kat mesia. ekeke..

2 comments:

  1. wah
    sikit nya budak2
    semua mesti pandai2 nih

    ReplyDelete
  2. yes hans, budak2 ni mmg pandai2. senang nk ajo. manja2, bila sikit camni senang nk tumpu pada semua. rasa spt anak2 sendrik.

    ReplyDelete